Akademisk kvart

Nu är jag tillbaka i Lund efter några dagar i Stockholm. Det känns så skönt att få landa hemma ett litet tag. Inte så länge dock, på fredag bär det av till Stockholm igen där det väntas 25-årsfest. Nu har det varit mycket resande fram och tillbaka för min del och då uppskattar jag lugnet i Lund extra mycket. Jag är så tacksam för livet här och allt jag och Joel har byggt upp tillsammans. Det känns verkligen hemma.

Nu har jag har rensat och städat ur kylen här hemma medan Joel är och storhandlar. Det ska fyllas på och göras fint inför veckan. Utanför hörde jag precis råkorna som vid samma tidpunkt varje eftermiddag flyger hem till sina bon högt belägna i Lundagårdsträden. Jag älskar deras kraxande, det är ett karaktäristiskt ljud i Lund. Ett annat ljus som är karaktäristiskt är klangen från domkyrkans klockor som vi hör tydligt från lägenheten. Varje morgon går jag hemifrån när jag hör dem, utan att behöva titta på klockan. Vi har alltid akademisk kvart vilket betyder att alla föreläsningar börjar kvart över. Om det står 08:00 på schemat så börjar föreläsningen alltså vid 08:15. Förr i tiden var det just domkyrkans klockor som signalerade åt universitetsstuderande att det var dags att gå eftersom det var en kvart kvar tills föreläsningarna började. Precis så som jag gör nu. Det är mysigt att gamla traditioner har förts vidare. Det blir som en liten påminnelse om förgångna tider och de människor som levde här då. Jag känner ofta historiens vingslag i den här staden.

IMG_7062

IMG_7058

Nu kommer lite bilder från Valters ettårskalas i Stockholm.   

DSC01736 copy DSC01806

Detta är ju det gosigaste som finns..DSC01830DSC01842Joel spelade hockeymatch i lördags och lille Malte var stolt över sin morbror

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *