P a s t e l l

Before                                                                                           After

Untitled-3 Untitled-4BeforeafterPastellfärger är så vackra att framhäva i förberedelsebilder tycker jag. Ibland är det svårt att fota i frisörsalonger eftersom de ofta genererar röriga bakgrunder. Då brukar jag manipulera bakgrunden lite som ni ser på ”efterbilderna”. Jag följer alltid några fasta steg när jag redigerar bilder som är tagna inomhus:

  1. Finns det något i förgrunden eller bakgrunden som stör? Om ja, så tar jag bort det i Photoshop. 
  2. Jag ändrar vitbalansen. Jag fotar alltid i RAW vilket gör att vitbalansen är lätt att ändra i efterhand. 
  3. Jag sitter med färgerna i bilden och väljer en känsla som jag gillar. Våga testa massor av alternativ! Bilderna ovan fick romantiska pastellfärger. 
  4. Om jag fotar människor så är det allra sista steget i min bearbetningsprocess att se till så att hudfärgen inte ser onaturlig ut. Det är lätt hänt när man sitter och ändrar i färgerna att ansikten får en alltför lila eller grön nyans. Inte så snyggt..  

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *