Sagan om ringen

Jag startar varje morgon med en kopp kaffe och ett kapitel ur Sagan om ringen. Så mysigt! Den svenska översättningen är väldigt bra gjord och skildringarna är vackra. Ett av mina favoritstycken är när Bilbo säger hejdå till Frodo innan han ska bege sig iväg från Vattnadal. Nu skall jag iväg på en joggingrunda och därefter börja arbetsdagen med redigering av bröllopsbilder.

IMG_9010

Vid härdens eld jag tänker på 
att världen är så grann,
på fjärilar och blommor små
i somras som försvann. 

På gula löv och spindelväv
i höstar år från år,
med morgondimma silversträv
och vinden i mitt hår.

Vid härdens eld min tanke går
till hur sig världen ter,
när vintern ej mer följs av vår,
en vår mitt öga ser.

Ty än finns i världens rund
så mycket vackert kvar,
och varje vår och varje lund
sin egen grönska har.

Vid härdens eld jag tänker på
det folk som levde förr
och dem som i en värd skall gå,
som stängd för mig sin dörr.

Men medan så jag tänker på
den tid som fanns förut,
jag lyssnar efter fötter små
och röster vid min knut.

IMG_8976

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *